Dehydratory
( ilość produktów: 5 )Dehydratory – doskonały sprzęt dla domowych i profesjonalnych smakoszy
Suszona żywność to nieocenione źródło wartości odżywczych, które nie zostają utracone, jak przy obróbce termicznej w wysokich temperaturach. Aby móc się nią rozkoszować, trzeba mieć pod ręką dehydrator, który pozwoli raz na zawsze zapomnieć o nawlekaniu owoców na sznurki. Dzięki niemu nie będziesz musiał korzystać z uchylonych piekarników, mając pełną kontrolę nad całym procesem i pewność rewelacyjnych efektów.
Suszarki do żywności Tribest to urządzenia do suszenia owoców i innej żywności, które wykorzystują specjalnie skonstruowany mechanizm, wentylując i ogrzewając produkty umieszczone na wygodnych tackach. Dzięki wiatrakom i grzałkom ulubione jabłka, buraki, grzyby są równomiernie i dokładnie odwadniane. Poznaj wszystkie nasze modele i dowiedz się, jakie są zalety suszenia żywności!
Suszenie, czyli doskonały sposób konserwacji żywności
Zastanawiasz się nad tym, czy suszenie żywności jest zdrowe? Jak najbardziej! To jedna z najstarszych znanych ludzkości metod utrwalania pożywienia poprzez odparowanie z niego wody. Dzięki temu zabiegowi zmniejsza się ryzyko zepsucia, a do tego produkty nie tracą zbyt wiele wartości odżywczych, dzięki czemu ty i cała twoja rodzina możecie cieszyć się zdrową i pyszną przekąską, domowo przygotowanym suszem do zup czy grzybami idealnymi do wielu dań.
Komu przyda się dehydrator do owoców lub warzyw? Każdemu, kto dba o zdrową dietę! Zachwyceni nim będą z pewnością wielbiciele tzw. raw food oraz podróżnicy, którzy wolą ograniczyć liczbę prowiantu, zabierając ze sobą tylko to co pyszne, wartościowe i zdrowe. Suszarka do żywności zostanie ulubionym urządzeniem grzybiarzy, którzy bez trudu wysuszą wszystkie swoje zbiory. Żywność przygotowana w dehydratorze jest zdatna do spożycia nawet przez 2 lata!
Jak wybrać suszarkę dopasowaną do swoich potrzeb
Suszarka do owoców warzyw ziół może różnić się kształtem – nasze urządzenia są kwadratowe, przez co zmieści się w nich więcej posiłków. Niektóre z nich posiadają podwójne wentylatory czyli dwa systemy pracy, które ułatwią kontrolę procesu. Ważny jest oczywiście materiał wykonania – profesjonalna suszarka do owoców Tribest jest wolna od BPA, a do tego posiada trwałe i łatwe w czyszczeniu stalowe tacki. Dehydrator przemysłowy to urządzenie mogące pracować bez przerwy, a do tego energooszczędne, które nie wpłynie znacznie na wysokość twoich rachunków.
Na co zwrócić uwagę podczas wyboru urządzenia dla siebie? Ważna jest oczywiście moc i czas suszenia, szczególnie jeśli nie chcesz przygotowywać żywności dla siebie, a dla swoich klientów i liczy się każda minuta. Wiemy, że dehydrator do owoców musi być cichy, dlatego zadbaliśmy o ten aspekt w naszych urządzeniach. Dzięki regulatorowi dokładnie ustawisz temperaturę, by dopasować ją do tego, co chcesz wysuszyć. Lubisz dodatkowe funkcje? Dehydrator do suszenia może posiadać timer z automatycznym wyłącznikiem, funkcję podtrzymywania ciepła, a także zabezpieczenia termiczne.
Suszarki z linii Sedona Supreme
Suszarki do warzyw i owoców z linii Sedona Supreme to profesjonalne dehydratory dedykowane zarówno do użytku prywatnego, jak i komercyjnego. Posiadają dwustopniowy sekwencyjny timer temperatury, 9 wygodnych tac, a technologia centralnego wentylatora zapewni równomierny przepływ powietrza i szybkie odwodnienie żywności.
Suszarka profesjonalna do żywności pracuje cicho, a do tego posiada zabezpieczenia chroniące przed przegrzaniem i filtr powietrza, który nie sprawia trudności w czyszczeniu. Jego obudowa ze stali nierdzewnej jest wolna od BPA, a specjalne ustawienia pozwalają na skrócenie czasu trwania suszenia – jego gwarancja wynosi aż 10 lat!
Suszarki do ziół, owoców i warzyw z linii Sedona Express
Suszarka do ziół, warzyw i owoców z linii Sedona Express to kompaktowe urządzenie, które pomieści jednocześnie aż 11 tacek. Dzięki temu bez problemu odseparujesz żywność, jak i wysuszysz jednocześnie jej większą ilość. Dehydrator umożliwia precyzyjne ustawienie timera, a zaawansowane sterowanie cyfrowe pozwoli ci rozpocząć suszenie w wyższej temperaturze, która automatycznie się obniży – ma najszerszy zakres temperatur wśród naszych urządzeń (od 25 stopni C do 75 stopni C). Na pewno spodoba ci się wydłużona gwarancja i specjalny filtr powietrza. Poznaj suszarki z linii Sedona Express lepiej, by poznać lepiej funkcje, które zaprojektowaliśmy specjalnie dla ciebie.
Sedona Combo – suszarki do mięsa, grzybów i innej żywności
Suszarki z linii Sedona Combo są wyjątkowymi urządzeniami, które wygodnie ustawisz w każdej kuchni. Z pewnością docenisz ich cichą pracę i energooszczędność oraz szklane drzwiczki, dzięki którym szybko podejrzysz, jak przebiega proces suszenia. Wyświetlacz gwarantuje łatwą kontrolę, a technologia podwójnego wentylatora dba o równomierny przepływ powietrza na wszystkich tackach. Urządzenie suszy żywność w temperaturze od 30 do 68 stopni, bez ryzyka przegrzania.
Sedona Classic – suszarka do żywności
Suszarki z linii Sedona Classic to wyjątkowe produkty z 5 letnią gwarancją. Są ciche, równomiernie rozprowadzają powietrze dzięki technologii dwóch wentylatorów, a do tego suszą żywność w zakresie od 30 do 68 stopni C. Zachwycą cię nowoczesnym designem, wydajnością i 9 tackami, na których wygodnie ułożysz żywność.
Jak suszyć produkty
Wiesz już, który dehydrator będzie najlepszy do twojego domu lub firmy? Oto skrócona ściąga dla każdego, kto zastanawia się, jak suszyć najpopularniejsze grupy produktów:
- owoce miękkie suszy się w temperaturze 45 stopni C, a w drugiej fazie zwiększa się ją do 60 stopni C. Czas suszenia waha się w granicy od 10 do 18 godzin.
- owoce twarde takie jak jabłka suszy się w temperaturze 70 stopni C, a następnie zmniejsza się ją do 50 stopni C. Czas suszenia w profesjonalnym dehydratorze wynosi od 5 do 12 godzin.
- grzyby suszy się najpierw w temperaturze 45-50 stopni C, a następnie zwiększa się temperaturę suszenia do 70 stopni C. całkowity czas wynosi ok. 5-6 godzin.
- warzywa suszy się w temperaturze 55-70 stopni C, a ich całkowity czas w dehydratorze wynosi od 6 do 12 godzin.
- zioła suszy się w temperaturze 35 Stopni C ok. 2-3 godzin w zależności od tego, czy są to listki, czy łodyżki.
- mięso suszy się w temperaturze 60 stopni C przez 6-12 godzin.
- Model:
- Model:
- Model:
- Model:
- Model: